Blåbär- och citronproteinkaka.

Det har varit tyst nu några dagar på bloggen. Jag har varit i en neråt period. Har varit sjukt trött och inte alls inspirerad till någonting. Nu börjar det kännas bättre. Inspirationen börjar smått komma tillbaka. Jag bakade en jättegod Blåbär- och citronproteinkaka, med en klick kesella och rivet citronskal, igår. Blev kanon gott!!
Idag blir det brödbak och kanske testar ett nytt recept :)
 
 
 
Blåbär- och citronproteinkaka
6 stora bitar
3 hela ägg
4 äggvitor
4 msk stevia strö eller Sukrin
0,5 dl (25g) kokosmjöl
0,75 dl (30g) havremjöl
2 rågade skopor (50g) whey complete vanilj
1 msk casein vanilj (el 1/2 msk mer kokosmjöl)
1,5 tsk rivet citronskal
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl havremjölk (borde gå med vanlig mjölk också)
1,5 dl frysta blåbär + 1/2 tsk potatismjöl
1/2 tsk rapsolja + 2 msk kokos till att smörja & täcka formen
 
1. Sätt ugnen på 180 C. Smörj och strö kokos i en 28 cm pajform med löstagbar kant. Har du mindre form bör du grädda lite längre.
2. Vispa ägg och Stevia fluffigt med elvisp. Tillsätt havremjölken och citronskalet.
3. Blanda blåbären med potatismjölet i en skål och rör om så att mjölet täcker alla blåbär.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda sedan med äggsmeten. Blanda väl, gärna med elvisp. Ha till sist i blåbären och rör om försiktigt. Häll i formen och grädda i ugnen ca. 25-30 minuter, tills kakan blivit fast.
4. Låt svalna och servera gärna med en kesella som du blandar med lite Stevia, rivet citronskal och lite vaniljpulver.
 




 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: